lazar_kr (lazar_kr) wrote,
lazar_kr
lazar_kr

This journal has been placed in memorial status. New entries cannot be posted to it.

Готовина - уместо да издржава казну по хашкој пресуди - постао саветник министра одбране Хрватске

БАВИЋЕ СЕ „СИСТЕМОМ ДРЖАВНЕ БЕЗБЕДНОСТИ“ - БЕЗ ИКАКВЕ НОВЧАНЕ НАКНАДЕ

Анте Готовина


 • Министар одбране Дамир КРСТИЧЕВИЋ: „То је тзв. друга каријера за такве истакнуте и искусне официре, а систем је то којег јако рабе у развијеним демократијама западног свијета“

       БИВШИ хашки оптуженик, хрватски генерал Анте Готовина именован је данас за посебног саветника потпредседника владе и министра одбране Дамира Крстичевића, бавиће се системом државне безбедности и тај посао ће обављати без надокнаде.

       Решење о именовању Готовине је потписао премијер Андреј Пленковић уочи данашње седнице владе у Вуковару, а на предлог министра Крстичевића и генераловог пристанка.

       Готовина ће се, како је пренео загребачки Вечерњи лист, бавити системом државне безбедности, коју развија Крстичевић, али ће бити и ангажован према потреби на другим питањима везаним за безбедност.

       Према правилима о запошљавању унутар владе, Готовина има право на накнаду за ту функцију, али је он, како се наводи, инсистирао да тај посао обавља без финансијске накнаде.

       Према речима министра одбране Крстичевића, јако му је драго што је Готовина пристао на ангажман, јер се тиме и практично подстиче ангажовање бивших професионалних војника и официра који својим знањима и способностима могу пуно да допринесу националној безбедности и развоју Оружаних снага.

       „То је тзв. друга каријера за такве истакнуте и искусне официре, а систем је то којег јако рабе у развијеним демократијама западног свијета“, рекао је Крстичевић.

       Додаје да је премијер Пленковић био одушевљен овом идејом и свесрдно је подржао.

       Крстичевић очекује да ће Готовина значајно допринети концепту паметног управљања одбрамбеним и сигурносно-обавештајним системом, а долазак овог истакнутог хрватског генерала у нову хрватску владу, макар и као „спољног експерта“ поздравиће, очекује се, и шира хрватска јавност и струка.

       Танјуг

Tags: б. Югославия
Subscribe

 • Курти у скупштини о новој влади

  Четири месеца након одржавања ванредних парламентарних избора на Косову и Метохији данас би требало да буде изабрана нова влада у Приштини. Мандатар…

 • Кравица, Кровавый Божич

  На рождество 1992 года головорезы Насера Орича из Сребреницы напали на сербское село Кравица, убив 48 его жителей. Пятеро человек, из них две…

 • Додик: Истина о Сребреници све јаснија

  Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да посљедњи документи британске Владе о Сребреници са којих је скинута ознака тајности,…

 • Post a new comment

  Error

  Comments allowed for friends only

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your reply will be screened

 • 0 comments