lazar_kr (lazar_kr) wrote,
lazar_kr
lazar_kr

This journal has been placed in memorial status. New entries cannot be posted to it.

Усташеские надписи на православном храме святого Николая Мирликийского в Карловце (Хорватия)

Непознати починиоци исписали проусташке графите на зидовима православног храма Светог Николаја Мирликијског у Карловцу. Полиција је обавештена о овом случају.

Православни храм Светог Николаја Мирликијског у Карловцу, који се налази у строгом центру града, претрпео је нови напад за сада непознатог починиоца.
"До сада је саборни храм небројено пута био каменован и нападан од 'непознатих починилаца', а ноћас су вандали крајње гнусним натписима позивали на ново страдање напаћеног народа тог краја", наведено је на електронској адреси Епархије горњокарловачке, преноси Танјуг.

О овом случају обавештена је полиција.

"Нажалост, овај храм је перманентно мета нецивилизованих вандала који већ неколико година уназад својим потезима желе да сруше све мостове који воде ка суживоту", наводе представници Епархије.

Надају се да ће починиоци бити ухваћени и према њима примењене адекватне законске мере, као и да овај случај неће остати само један од многих нерешених у последњих неколико година.
Tags: б. Югославия, сербия
Subscribe

 • Курти у скупштини о новој влади

  Четири месеца након одржавања ванредних парламентарних избора на Косову и Метохији данас би требало да буде изабрана нова влада у Приштини. Мандатар…

 • Кравица, Кровавый Божич

  На рождество 1992 года головорезы Насера Орича из Сребреницы напали на сербское село Кравица, убив 48 его жителей. Пятеро человек, из них две…

 • Додик: Истина о Сребреници све јаснија

  Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да посљедњи документи британске Владе о Сребреници са којих је скинута ознака тајности,…

 • Post a new comment

  Error

  Comments allowed for friends only

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your reply will be screened

 • 0 comments